Wiebren vermaakt zich nog even met de motor, hij heeft de thermostaat met huis vervangen en de nodige pakkingen vernieuwd. 

De vorige eigenaar had het thermostaathuis met draadeinden vastgezet waarop een moer was vastgelast. Het laat zich raden dan deze er bijna niet af wilden. Maar Wiebren is er eentje van doorzetten, dus na lang gepiel is dit gelukt.

Ondertussen ben ik begonnen de losse onderdelen op te knappen. De poelies en de rembekrachtiger en ander klein spul heb ik flink opgeschuurd en in de primer gezet. Na droging een paar laagjes VHT zijdeglans zwart opgebracht en het is weer als nieuw.

Tip: Het plastic reservoir van de rembekrachtiger kan er zo afgetrokken worden, desnoods even opwippen met een dikke schroevendraaier, dan komt het wel los.

 

De metaalkleurige onderdelen heb ik gestraald en in een zinkcoating gezet. Let er wel op dat je hierbij een zinkcoating gebruikt die tegen vocht kan.

Kunststof onderdelen kunnen trouwens ook prima worden gestraald. Ik gebruik hiervoor glasparel voor meervoudig gebruik.

Een prima hulp om oude verflagen te verwijderen is een spuitbusje afbijt. Opspuiten en laten intrekken en je verwijdert zo de verf tot op het blanke metaal. Wel goed afspoelen met water.