3e Donorauto
Ik kon het weer niet laten. Na twee eerdere Benzen te hebben gestript heb ik nóg een donorauto gekocht.  Dit keer eentje die zo goed als verrot was maar met een goedlopende 240 diesel met ouderwetse trekstarter.

Met de verkoop van het interieur, wat los bijgeleverd plaatwerk, de trekhaak en nog wat onderdelen heb ik mijn aankoopbedrag weer terug verdiend.

Op de foto is de oude Benz klaar gemaakt om de motor te verwijderen. Met de flex is er even wat meer ruimte gemaakt. Deze Benz was echt rijp voor de sloop, werkelijk alles was verrot.

De vorige eigenaar zou er nieuwe dorpels onder laten lassen, maar de lasser wist niet waaraan de dorpels gelast moest worden. Alles was vergaan. En dan te bedenken dat de auto voor goed is verkocht door familie van de man. Schande..

Strich Acht benzine ombouwen naar diesel
De motor met bedrading, tank, cardanas en differentieel en andere zaken die betrekking hebben op de dieseluitvoering worden opgeslagen voor inbouw in mijn Benz.

Inmiddels heb ik ook een mooie 2-koloms brug gekocht om het sleutelen wat aangenamer te maken. Nu weer verder met de restauratie.