Het weer laat ons in de lente van 2013 wat in de steek, maar ik heb toch al wat leuke tochtjes kunnen maken met de Strichacht. Hij tuft er lekker op los en rijdt fijn. Om toch een stukje muziek te hebben heb ik een oude 70-jaren Blaupunkt autoradio ingebouwd. Een elektrische antenne op het voorspatbord maakt het compleet.

Hoofdsteunen achter

Omdat het nu een rijdend project is geworden en er in detail nog wat afgemaakt moet worden ben ik begonnen met de hoofdsteunen achter. In mijn Benz zit het type wat de Duitsers een Hasenohr noemen. Ik had een setje gekocht in dezelfde kleur en materiaal. Van een paar versleten achter-hoofdsteunen heb ik de chromen gebogen stangen geschroefd en overgezet op de rode hoofdsteunen.

 

Ik was al een tijd op zoek naar de geleiders voor in de achterbank, ik heb ze helaas niet kunnen vinden. Daarom maar twee stellen van voorstoelen gebruikt. Onder aan het frame van de achterleuning geschroefd en boven met twee afstandsbeugels op de juiste plaats  vastgezet.

Toen voorzichtig de gaten in de bovenkant achterleuning gemaakt en afgewerkt met rozetten. Ik verbaas me trouwens elke keer weer wat er nog gewoon nieuw te koop is voor Mercedes en ook niet duur.

Motorkap en grille

De grille moest nog compleet worden gemaakt met de chroom stripjes. Hiervoor had ik nieuwe clipjes gekocht. Geen spannende bezigheid maar het maakt het toch af. Omdat de motorkap toch open was heb ik gelijk de isolatie aangebracht. Met een lijmkam Bisontix aangebracht en de isolatie aangedrukt met een harde roller.

Kofferbak

De kofferbak verdiende ook een opknapbeurt. De vorige eigenaar had hier een blijvend kleverig bitumengoedje opgesmeerd. Dit met een verfkrabber zoveel mogelijk verwijderd en het laatste met wasbenzine verwijderd.

De bodem heb ik in de primer gezet en toen afgewerkt in rallyzwart. De rest van de koffer heb ik ook opnieuw zwart gemaakt en omdat de spuitbus nog niet leeg was heb ik de kartonnen zijschotten ook maar gespoten. De originele rubbermat was hard geworden en gescheurd. Deze heb ik vervangen door zwart vliestapijt met een granulaat rug, speciaal gemaakt voor de auto-industrie.

Het gereedschapssetje en het Mercedes reservetankje maken de kofferbak compleet.